Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π 17-1-2017

Συνάδελφοι,
                    Το Διοκητικό Συμβούλιο του Σωματείου καλεί όλα τα μέλη του στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19) στις 15:30 μ.μ. Στη Συνέλευση θα εκλεγεί εφορευτική επιτροπή για να πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Σωματείου για το Διοικητικό Συμβούλιο, τους αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο και την Ελεγκτική Επιτροπή.Επίσης στα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα είναι η μείωση της συνδρομής των μελών και  η Μείωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από 15 σε 11.

                 Παρακάτω ακολουθεί μία ανασκόπηση για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι τι κατάφεραν οι εργαζόμενοι με  την οργανωμένη δράση τους μέσα από το Σωματείο τους.

1.Αυξήσεις μισθών και ημερομισθίων όλων των ειδικοτήτων έγιναν μετά την ίδρυση του σωματείου και  με απαίτηση των εργαζομένων.

 2.Αύξηση των εκ περιτροπής ημερομισθίων από 12 σε 16 έγινε πάλι με απαίτηση του σωματείου και με πάγια την θέση του σωματείου όλοι οι εργαζόμενοι να απασχολούνται σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

3.Κάθε υπερωριακή ώρα εργασίας αμείβεται με 50% προσαύξηση πάλι μετά από απαίτηση δική μας και υπενθυμίζουμε ότι πριν την ίδρυση του Σωματείου  πληρωνόταν χωρίς καμία απολύτως προσαύξηση π.χ. στις 16 ώρες εργασίας απλά παίρναμε ένα δεύτερο μεροκάματο χωρίς τις προσαυξήσεις.

4.420 περίπου εργαζόμενοι έγιναν πλήρους απασχόλησης. Κανονικά πρέπει όπως είπαμε και πιο πάνω να γίνουν όλοι αφού εργάζονται στην πραγματικότητα υπό  καθεστώς πλήρους απασχόλησης ξεπερνώντας πολλοί από αυτούς τα ημερομίσθια. Και αυτό είναι που απαιτεί έντονα το σωματείο γιατί ακόμα υπάρχουν συνάδελφοι που είναι αρκετά χρόνια μέσα στο χώρο εργασίας και είναι υπό καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας.

5.Αλλαγή του γεύματος έγινε μετά από καθημερινά και έντονα παράπονα των εργαζομένων όπου υπήρχαν ακόμα και περιστατικά δηλητηριάσεων. Ποιος δεν θυμάται τα ιστορικά hot –dog  και τα επίσης ιστορικά hamburger;

6.Νέα Λεωφορεία. Ακόμα υπάρχουν περιπτώσεις όπου στοιβαζόμαστε πολύ παραπάνω άτομα από το επιτρεπόμενο όριο. Το πρώτο λεωφορείο ήρθε πάλι με δική μας απαίτηση καθώς και τα άλλα δύο μετά απο  έντονες παρεμβάσεις μελών του Σωματείου.  Ας θυμηθούμε οι παλιότεροι και να θυμήσουμε στους νεώτερους τις στιγμές απείρου κάλους που έχουμε ζήσει στον άσπρο φούρνο που με ένα αυτοκόλλητο βάφτισαν λεωφορείο!!

7. Εκτύπωση Ατομικού Προγράμματος  εργασίας: Και αυτό απαιτήθηκε από τους εργαζόμενους αφού το τηλέφωνο είχε γίνει μόνιμο σκουλαρίκι και μόνιμο άγχος για όλους μας με  πάγια την  απορία <<δουλεύω τελικά σήμερα η όχι>>. Μετά απο συνεχείς παρεμβάσεις προς τις εταιρείες και τους αρμόδιους δημοσιους φορείς απο το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Σωματείου αποκτήσαμε ένα πρόγρμμα που ξέρουμε πότε δουλεύουμε.ΡΕΠΟ δεν ξέραμε τι σημαίνει.

8.Χορήγηση 20λεπτου διαλλείματος σε κάθε εργαζόμενο: Πάλι με απαίτηση του σωματείου το καταφέραμε και αυτό κάτι που για 4 χρόνια ούτε ζωγραφιστό δεν το είδαμε. Απαιτήσαμε λοιπόν το διάλλειμα να το παίρνουν όλοι σε συγκεκριμένη ώρα για να μπορούν και οι χειριστές των RMG-RTG να κάνουν διάλλειμα.Έχει παρατηρηθεί ότι κατά την πρωινή βάρδια κάποιοι χειριστές μηχανημάτων δεν κάνουν κι εμείς το μαθαίνουμε ΄ύστερα. Λέμε λοιπόν πως το διάλειμμα είναι δικαίωμα  μας και το κατακτήσαμε δεν μας το χάρισε κανένας και για αυτό πρέπει να το σεβόμαστε εμείς οι ίδιοι.

9.Μετατροπή πόστας σε 5άρα:Και αυτό  χρεώνεται σε επιτυχία του σωματείου αν και ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να το πετύχουμε σε απόλυτο βαθμό αφου σκοπός μας είναι να μετατραπεί μόνιμα σε 5 μελή

10.Παρουσία Ιατρού εργασίας και 24ωρη παρουσία ασθενοφόρου:Αυτό κι αν είναι κατάκτηση του Σωματίου η οποία έγινε μετά την 4 ωρη στάση εργασίας που πραγματοποιήσαμε. Ας θυμηθούμε κάποιες περιπτώσεις που υπήρξαν ατυχήματα κατά το παρελθόν και πήγαν συνάδελφοι ακόμα και μόνοι τους με δικά τους μεταφορικά μέσα σε εφημερεύοντα νοσοκομεία για να λάβουν τις πρώτες βοήθειες.

11.Καίνουργιος ρουχισμός για τις χειμερινές συνθήκες έπειτα από μακροχρόνιες παρεμβάσεις του Σωματείου ενώ θα υπάρξει και βελτίωση σε παπύτσια και μπουφάν εργασίας.

12.Κατάκτηση του Σωματείου είναι ότι κανένας εργαζόμενος δεν υποχρεώνεται απο κανέναν να γράφει αναφορές.

13.Επίσης ήρθαν γάντια για τις καβοδεσίες, χρησιμοποιούνται καθολικά κλουβιά για τη μεταφοραά των κουμάντων, έχει βελτιωθεί εώς ένα βαθμό η συντήρηση των μηχανημάτων κα τρακτόρων αλλά χρήζει περαιτέρω βελτίωσης, σε έντονες καιρικές συνθήκες για λόγους ασφάλειας σταματάει η λειτουργία του λιμνανίου.

Όλα αυτά έγιναν μέσα απο τη συνεχή παρέμαβαση όλων των μελών του Σωματείου και του Διοκητικού Συμβουλίου.

             Αυτή η ανασκόπηση πρέπει να μας δείξει το δρόμο το τι καταφέραμε οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι γύρω απο το Σωματείο αλλά πρέπει να μας γεμίσει και ευθύνη για τη συνέχεια όπου έχουμε να διεκδηκίσουμε και να κερδίσουμε:

·        Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να ικανοποιεί τις σημερινές μας ανάγκες.

·        Βαρέα και Ανθυγιεινά Ένσημα για όλους.

·        Πλήρη απασχόληση για όλους και οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου να γίνουν αορίστου.

·        5μελής πόστα εργασίας.

Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε και ούτε πρόκειται να μας χαριστεί αν εμείς οι ίδιοι δεν το διεκδικήσουμε. Για αυτό λοιπόν απαιτείται συσπείρωση και ενίσχυση του σωματείου για να γίνει η δύναμη του δύναμη μας.Να δώσουμε όλοι το παρών στην Συνέλευση καθώς και στις επερχόμενες εκλογές στέλνοντας μήνυμα συσπείρωσης προς πάσα κατεύθυνση

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου