Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π 13-2-2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π
Σάββατο 13 Φλεβάρη 2016
Συνάδελφοι,
Το δοιηκιτικό συμβούλιο όπως και όλοι οι εργαζόμενοι ξαφνιάστηκαμε ευχάριστα 
με την άμεση απάντηση της εργοδοσιας, τόσο γρήγορα στην ανακοίνωση μας.Ειναι απορίας άξιο πως βρέθηκε ο χρόνος για να συνταχθεί η ανακοίνωση τους εν μέσω τόσο σημαντικών "οικονομικών" ελέγχων ενώ για τα δίκαια αίτηματα μας δεν εχει καμία απάντηση τα τελευταία 5,5 χρονια.
Όσον αφορά το ασθενοφόρο ας "προσευχηθούμε" ολοι μαζι να μην συμβεί κανενα ατύχημα σε κανενα συνάδελφο μεχρι να αποφασίσει συντομα το δ.σ του όλπ για την παροχή ασθενοφόρου γιατί αλλιως δεν ξερουμε τι μας επιφυλασει η μοιρα!Εδώ και 5,5 χρόνια δεν ειναι προτεραιότητα και άμεση ανάγκη για την εργοδοσία η υγιεινή και ασφάλεια καθώς και η ζωή των εργαζομένων.Διεκδικούμε άμεσα να υπογράφει συλλογική σύμβαση εργασιας, ασφάλιση όλων των εργαζομένων στο βαρέα και ανθυγιεινά!
Επίσης τους ενημερώνουμε όσον αφορά τη κειμενη νομοθεσία που είναι κολοβή , πως το διάλειμμα που αναγράφεται στα μηνιαία προγράμματα εργασίας μας πρεπει να τηρούνται επ ακριβώς π.χ. οι χειριστές ανυψωματικών μηχανημάτων δεν κάνουν.Επιπλέον ας θυμίσουμε σε όλους οτι δεν είμαστε και τόσο σίγουροι οτι η νομοθεσία επιτρέπει να μας μεταφέρουν στα πόστα εργασίας μας λεωφορεία που ειναι υπεράριθμα και υπέρβαρα,στοιβαγμένοι ο ενας πανω στον αλλο.
Όσον αφορά τη πολιτική βούληση ολοι ξέρουμε ποιον βολεύει οι λιμενεργάτες να μην ασφαλίζονται με τα βαρέα ανθυγιεινά ένσημα απο τα οποία εξαιρέθηκαμε απο όλες τις κυβερνήσεις μέχρι τώρα κάθε μία από τις οποίες πέρναγε από τα γραφεία των εργοδοτών κάνοντας τις πάπιες για τα προβλήματα των εργαζομένων. Επίσης ποιον εξυπηρετεί η κατακρεούργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων με αποτέλεσμα να μην έχουμε ακόμα και σήμερα ενα σταθερό και ανθρώπινο προγράμμα εργασίας.Ποιος ξερει αν οι οδηγοί έχουν δηλωθεί και αυτοί με την σωστή ειδικότητα.Οσον αφορά βεβαίως την εκ περιτροπής εργασία που αποτελεί καθεστώς , μάλλον οι κύριοι πιστεύουν οτι ειναι υπέρ μας μιας και για πάρουμε σύνταξη από αυτή την δουλειά θα δουλεύουμε με μαγκούρες στο λιμάνι μέχρι τα βαθειά μας γεράματα αφου ανά τέσσερα χρόνια εργασίας ασφαλιστικά χάνουμε περίπου τον ένα χρόνο.
Τα αστεία τελείωσαν ως εδώ ήταν.Ο εμπαιγμός σας στις πλάτες μας τελείωσε.Ολα τα παραπάνω να εκφραστούν μέσα απο Συλλογική Σύμβαση ΕργασΊας.
Υ.Γ. Εμείς περιμένουμε με χαρά και ανυπομονησία τις γραπτές θέσεις των εργοδοτικών ενώσεων αλλα ρωτάμε: <<Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς;;>>
Μέχρι τότε δεν υπάρχει κάτι που να μας καλύπτει σαν εργαζόμενους απο τις προφορικές απαντήσεις των εταιριών μέχρι και σήμερα και αυτό το είδαμε και στη πράξη.
Συνάδελφοι τίποτα δεν μας χαρίστηκε και ούτε πρόκειται. Τωρα ολοι ενωμένοι γύρω απο το σωματειο πιο αποφασισμένοι απο ποτε.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ - ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ
Δοιηκιτικό Συμβούλιο ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου