Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π 1-3-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π.
Τρίτη 1 Μαρτίου  2016
Συνάδελφοι,
                      Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π. επιθυμεί,όπως πάντα να σας ενημερώσει με τρόπο υπεύθυνο και έγκυρο για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μας με τις εργοδοτικές εταιρίες.

1.Καταρχήν,είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ικανοποιήθηκε το σταθερό και σημαντικό αίτημα μας που σχετίζεται με την ασφάλεια όσων εργάζονται στις προβλήτες 2 και 3.Συγκεκριμένα από 1 Μαρτίου έχουμε 24ωρη υγειονομική κάλυψη στο χώρο δουλειάς με την παρουσία πλήρους εξοπλισμένου ασθενοφόρου.Θα γινόταν τίποτα χωρίς τον αγώνα και την επιμονή μας;

2.Διάλλειμα: Όπως αναφέρεται και στις εργοδοτικές ανακοινώσεις,το ενιαίο διάλλειμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε όλες τις βάρδιες και συγκεκριμένα οι χειριστές RMG-RTG που δεν έπαιρναν μέχρι σήμερα διάλλειμα θα παίρνουν κατά την βραδυνή βάρδια ενιαίο διάλλειμα με όλους και κατά την πρωινή και απογευματινή βάρδια εντός διώρου του ενιαίου διαλλείματος των βαρδιών.Η υποχρεωτική τήρηση του διαλλείματος αποτελεί άλλη μια επιτυχία των εργαζομένων και της οργανωμένης δράσης τους,γι’αυτό τον λόγο τυχόν παρατυπίες της εφαρμογής και τήρησης του διαλλείματος από τις εργοδοτικές επιχειρήσεις θα πρέπει να γνωστοποιούνται στο σωματείο μας,γιατί αποτελεί ένα αναφαίρετο δικαίωμα μας.

3.Όσον αφορά τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης,εδώ παίρνουμε την αρνητική θέση των εταιρειών καθώς ισχυρίζονται ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τα συμφωνηθέντα ημερομίσθια,την ίδια στιγμή που θα κάνουν νέες προσλήψεις.Το σωματείο αγωνίζεται για συλλογικές συμβάσεις,με ίδιους όρους αμοιβής,για εργαζόμενους της ίδιας ειδικότητας.Συγκεκριμένα ζητάμε να μην υπάρχουν μισθολογικές κατηγορίες ανά ειδικότητες.

4.Όσον αφορά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα όλων μας.Συγκεκριμένα, πρέπει να γίνεται σωστή συντήρηση των μηχανημάτων και λειτουργία βάση των προδιαγραφών του κατασκευαστή και κυρίως σε συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων.
Επίσης,συμφωνήθηκε η επιλογή και αγορά κατάλληλου ρουχισμού με υποδείξεις του σωματείου και των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι που τόσα χρόνια με τη δουλειά μας και τον μόχθο μας,με 12ωρα,16ωρα,κόντρα βάρδιες,χωρίς διαλλείματα,χωρίς προγράμματα εργασίας,με ελλείψεις στα μέσα ατομικής προστασίας και στα μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΩΣΑΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ.

Με την ίδια υπευθυνότητα και ακόμη μεγαλύτερη επιμονή,θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Είναι ξεκάθαρο ότι το σύνολο των αιτημάτων μας είναι δίκαιο.Και όλα αυτά δεν κρύβουν από πίσω διάφορες σκοπιμότητες.Αφορούν φανερά και ξεκάθαρα τη δουλειά μας,τις ζωές μας,τις οικογένειες μας.

Συνάδελφοι σας καλούμε να συμπαρασταθείτε και να συμμετέχετε ενεργά στον κοινό αγώνα,όλοι μαζι ενωμένοι να δυναμώσουμε τη φωνή μας και την παρουσία μας.

Θα σας ενημερωσουμε εντος των ερχόμενων ημερών για τη Γενική Συνέλευση με θέμα τις απαντήσεις που λάβαμε από τις εργοδότριες εταιρίες.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ

Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ,ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΟΜΩΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου