Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π 5-7-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π.

ΤΡΙΤΗ 5-7-2016

Συνάδελφοι,
                      Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π. θέλει να καταγγείλει τη στάση της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας όσον αφορά τα προβλήματα του συνόλου των εργαζομένων στο λιμάνι αλλά και ειδικότερα στο θέμα των ενσήμων των λιμενεργατών.

Ενημερωθήκαμε πως ο Υφυπουργός Εργασίας δεν γνώριζε  πως θα γίνει συνάντηση (συνάντηση που μας προσκάλεσε ο ίδιος)και δεν ήταν προετοιμασμένος να μας δώσει απαντήσεις για τα αιτήματα μας τα οποία τα γνωρίζει εδώ και 1,5 χρόνο.

Επίσης,μας γνωστοποιήθηκε πως έχει βγει απόφαση για ένταξη των εργατών στα ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΑ και το μόνο που απομένει είναι ο τρόπος που θα γίνει η ένταξη.Ακριβή απάντηση για την ημερομηνία ένταξης θα μας δοθεί σε 10 ημέρες από την ηγεσία του υπουργείου.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν συνάδελφοι είναι τα εξής:

1)ΠΟΙΟΥ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ;

2)ΕΝΩ ΠΕΡΝΑΝΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΕ 1 ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ FAST TRACK ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟΣΗ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ;

3)ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ;

Ο κόμπος συνάδελφοι έφτασε στο χτένι.Αν δεν δράσουμε άμεσα όλα όσα που τόσο δύσκολα έχουμε κερδίσει,τόσο εύκολα μπορεί να χαθούν.Κανείς δεν πρεπεί να επαναπαύεται!.

Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει συσπειρωμένους και μια γροθιά απέναντι στα καίρια προβλήματα μας.

Όλες οι προσπάθειες διάσπασης και διαχωρισμού των εργαζομένων θα πέφτουν στο κενο!

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΤΑΝ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ


ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου