Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π 2-5-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π

ΠΕΡΑΜΑ 2-5-2017

Συνάδελφοι, το σωματείο μας συνεχίζει τον αγώνα που έχει ξεκινήσει μαζί με τα άλλα σωματεία του λιμανιού

Ο νέος ιδιοκτήτης του λιμανιού, που είναι η Cosco θέλει εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, χωρίς Σ.Σ.Ε που θα τους διασφαλίζουν, χωρίς επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας που θα διασφαλίζουν την τήρηση τους για την προστασία των εργαζομένων και την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών  ασθενειών.

Την ίδια στιγμή το λιμάνι του Πειραιά είναι πρώτο σε κερδοφορία για την Cosco παγκοσμίως.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους στις προβλήτες 2 και 3 του λιμανιού του Πειραιά, ενώ προτείνουν και καλούν την Cosco να υπογράψει Σ.Σ.Ε η οποία θα είναι υποχρεωτική και δεσμευτική και για τους εργολάβους που συνεργάζεται ο ιδιοκτήτης και τους οποίους χρησιμοποιεί ως αναχώματα απέναντι στους εργαζόμενους, προκλητικά αντιμετωπίζει την πρόταση του Σωματείου και ως άλλος Πόντιος Πιλάτος δηλώνει ότι Νίπτει τας Χείρας της.
 Βασικό της επιχείρημα το ότι δεν αναγνωρίζει τους εργαζόμενους στις εργολαβικές επιχειρήσεις.

Είναι σαφές ότι ο νέος ιδιοκτήτης του λιμανιού, εκμεταλευόμενος τα όπλα που του παρέχει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν θέλει με τίποτα να δεσμευτεί απέναντι στους εργαζόμενους του λιμανιού εφαρμόζωντας καθεστώς ατομικών συμβάσεων, εκ περιτροπής εργασίας, ορισμένου χρόνου ακόμη και την μη ασφάλιση με  Β.Α.Ε


Απέναντι σε όλο αυτό πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να συνεχίσουμε τον κοινό μας αγώνα, για αυτό και καλούμε στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της Cosco την Πέμπτη 4-5-2017 με προσυγκέντρωση στην Εκκλησία Αγίου Νικολάου Πειραιώς στις 14.30 μ.μ.

1 σχόλιο:

  1. προς όλους του συνάδελφους δώστε όλη ένα βροντερό παρόν για να λάβουν το μήνυμα υπεύθυνη ανεύθυνη της cosco ότι πορευόμαστε δυνατά όλη μαζί για ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον για μια αξιοπρεπείς εργασία για μας και τα παιδιά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή