Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π 21-3-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΗ 18:00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάδελφοι ,
                   Το Δ.Σ. του σωματείου ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π. καλεί όλους τους εργαζομένους στο λιμάνι να συμμετέχουν στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εργασίας

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

·       Ένταξη όλων των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, αναγνώριση των ειδικοτήτων μας και την εγγράφη στο Μητρωό Α-Β φορτοεκφορτωτών.

·       Την ένταξη όλων των εργαζομένων φορτοεκφορτωτών στο νέο νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας όπου καταργεί τις Ατομικές Συμβάσεις Εργασίας και καθιερώνει τις Συλλογικές, εντάσσει όλους τους φορτοεκφοτωτές στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και παίρνει μέτρα πρόληψης για την υγιεινή και ασφάλεια.Όμως σε αυτό το νομοσχέδιο η Κυβέρνηση και το Υπ. Εργασίας εξαιρεί τους εργαζόμενους στις λιμενικές ζώνες Πειραιά – Θεσαλλονίκης, γιατι λέει είμαστε προνομιούχοι εργαζόμενοι.

Προνομιούχοι που;;;;Στα εργατικά ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένεις που έχουν χτυπήσει κόκκινο;;Στις Ατομικές Συμβάσεις Εργασίας όπου η μεγαλύτερη μερίδα συναδέλφων εργάζεται με εκ περιτροπής εργασία η στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έχουν τους εργαζόμενους μέσα στην ανασφάλεια δίνοντας γόνιμο έδαφος στον κάθε λογής εργοδότη να καλλιεργεί κλίμα τρομοκρατίας;;;Ας μας το πουν λοιπόν και από κοντά ότι είμαστε προνομιούχοι

·       Σύσταση Ενιαίας Επιτροπής Υγιενής και Ασφάλειας μέσα στο χώρο δουλειάς

·       Καμία νέα μείωση συντάξεων και επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης.

Συνάδελφοι πρέπει να δώσουμε όλοι το παρών στην κινητοποίηση του σωματείου μας με μαχητικό και αγωνιστικό πνεύμα.Δεν επιτρέπεται εμείς που παράγουμε τα πάντα να ζητιανεύουμε για τα αυτονόητα.Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ στο πλαίσιο των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων για κοινό μέτωπο αγώνα.

Την Τετάρτη 29 Μάρτη και 15:00 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Σωματείου στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 )για να παρθούν αποφάσεις για περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα μας.


ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου